Home > Berichten > Nieuwe trends & ontwikkelingen op tegelbeurs Cersaie

Nieuwe trends & ontwikkelingen op tegelbeurs Cersaie

Cersaie

Ieder jaar vindt in Bologna ‘s werelds belangrijkste tegelexpositie plaats: Cersaie. Op deze beurs komen nagenoeg alle internationale tegelproducenten samen om hun nieuwste collecties te presenteren. Voor Jos Haag Tegelgroothandel uiteraard een verplicht maar ook geliefd podium om de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van keramische tegels te verkennen en te beoordelen.

Materiaalimitaties

Door nieuwe technieken is het mogelijk om verschillende structuren en materialen te vervaardigen. Hierdoor ontstaan bijzondere keramische tegels die niet te onderscheiden zijn van de originele materialen. Maar dan met alle voordelen en kenmerkende eigenschappen van tegels. De laatste jaren zien we veelvuldig hout- en betonseries voorbij komen, maar nu is er ook opnieuw weer veel aandacht voor prachtige natuursteenvarianten waaronder veel marmerseries.

Grootformaat

Een andere trend die actueel blijft is het grootformaat in vloertegels. Van 75×75 tot 90×90, grootformaat blijft veelvuldig toegepast. Steeds meer producenten zijn inmiddels begonnen met de productie van zogenaamde slabs, grote keramische platen van gemiddeld 6 mm dik waaruit vervolgens vele (vaak volledig op maat) afmetingen kunnen worden gezaagd. Zelfs tot aan afmetingen van 160 x 320 cm.

Deze trends en ontwikkelingen zullen in het komende jaar worden door vertaald binnen het uitgebreide assortiment van Jos Haag. Meer weten over deze toepassingen in uw showroom? Neem contact met ons op.