Home > Warme vloer met de charme van hout

Warme vloer met de charme van hout

hout en vloerverwarming

19 februari 2018

Zo’n 90% van onze tijd brengen we tegenwoordig binnen door. Dan is het niet vreemd dat consumenten niet alleen een comfortabel huis willen, maar ook een laag energieverbruik. Niet alleen om kosten te besparen, maar ook vanwege een milieubewuste levenshouding. Vloerverwarming is dan een logische keuze. Veel consumenten zijn echter gecharmeerd van houten vloeren. Maar hout en vloerverwarming is geen perfecte match. Het rendement van vloerverwarming in combinatie met hout is namelijk beperkt, omdat hout isoleert en de warmte tegenhoudt.

 

Hout en vloerverwarming

Gelukkig is de charme van hout ook in keramiek te vangen. Keramiek geleidt warmte namelijk en houdt deze lang vast, zodat de vloerverwarming optimaal rendeert. Productietechnieken zijn de laatste tijd sterk verbeterd. Menig consument in onze showroom ziet en voelt geen verschil meer tussen echt hout en hout gevangen in keramiek.

 

Floorgres Greentech

Een goed voorbeeld is de serie Greentech van Floorgres. Bij Jos Haag verkrijgbaar in twee plankformaten 30×120 cm en 26,5×180 cm. De kleur Greige hebben we op voorraad. De overige kleuren (Chalk, Ash en Tan) kunnen worden besteld.

EERDER